LEDEN-LENNISHEUVEL

Frans en Marleen Verheggen

Frans en Marleen Verheggen. 

(Eigen tekst van Frans Verheggen )

Nou ik ben dus Frans Verheggen,
en heb de duivenliefhebberij van kinds af aan ingegoten gekregen door zowel mijn opa als mijn oom.
Als 4 jarige stond ik de duivenkooi al mee schoon te krassen en te betimmeren, toen het nieuwe (ondertussen al weer vervangen) werd gezet.
Duiven vond ik prachtig om te zien, maar ja geen tijd, liefde en vele andere dingen gingen voor... Dit tot mijn 18e en mijn oom mij aanzette tot de duivensport zelf. Van hem heb ik dan ook mijn hok en duiven gekregen. In het begin wist ik er geen raad mee, maar na enkele jaren had ik het enigsinds door.
Ondertussen leerde ik ook mijn huidige vriendin kennen, Marleen van den Oord, welke de scepter zwaait bij de jonge duiven.
De duiven waarmee ik ben begonnen zijn niet van de minste liefhebbers. Zo zijn we bij, wijlen Chris van de Velden uit Zuid Beijerland een aantal duiven gaan halen, en de andere helft bij Theo Streefkerk uit Ameide. Respectiefelijk goede liefhebbers voor de overnachtfond, want vitesse dat ligt me niet zo. Waar sommige mensen zeggen; "massa is kassa"!! zeg ik hoe kleiner je bent hoe meer resultaat je zal halen. Ook al kost de meerdaagse fond veren. Een klein hok is wat ik voor ogen heb.
De eerste 2 jaar gingen me niet echt voor de wind, maar het derde jaar, was voor mij een jaar wat ik waarschijnlijk nooit meer zal evenaren met vroege duiven en goede nationale en internationale prijzen.
Onlangs ben ik vanuit het mooie Nuenen naar het nog mooiere dorp Middelbeers verhuisd want de liefde doet veel met je.
Ik ben in 2010 dus totaal opnieuw moeten beginnen en de tijd zal leren wat het brengt.
Het enige jammere wat ik aan de duivensport vind is het verouderen hiervan.
De jeugd heeft de toekomst, dus ik zou zeggen alle zonen en dochters kom bij de duivensport want een mooiere hobby is er niet!!!
Ik wens iedereen succes voor zolang hij mag spelen, en wat gij niet wilt dat u geschied doe dat ook onze duiven niet!

Frans en Marleen Verheggen hebben ook een site die U via onderstaande link kan bereiken.

 

 

You are here:  >> LEDEN  >> LEDEN-LENNISHEUVEL